Sådan sover du bedre om natten

Du kan få mere søvn ved at begrænse din eksponering for blåt lys i løbet af dagen. Blåt lys kan forstyrre søvnen. Du kan slappe af ved at undgå stærkt lys og begrænse dit koffeinindtag. Du kan falde i søvn i din seng, hvis du ikke er i stand til at læse eller lytte til afslappende musik. Undgå tv sent om aftenen, da det undertrykker melatoninniveauet og forstyrrer dine døgnrytmer.

Det tager tid at ændre dine sovevaner. Start i det små, og foretag ændringer hver dag. Du har måske ikke den succes, du håbede på, hvis du sover sent om aftenen. Start med at foretage små ændringer i din søvnrutine og gradvist justere i løbet af de næste par uger som læst på sleep zone. Du sover bedre om natten, hvis du føler dig tryg ved ændringerne.

Hvis du har svært ved at falde i søvn, skal du undgå at bruge elektroniske enheder eller arbejde i sengen. Se ikke skræmmende film eller forstyrrende tv, før du går i seng. I stedet skal du slappe af og tænke på de ting, der gør din søvn behagelig. Undgå at spise tunge måltider, før du går i seng, da de kan påvirke kvaliteten af din søvn. Åndedrætsøvelser kan hjælpe dig med at falde i søvn, hvis det er svært. Disse øvelser har vist sig at forbedre din søvnkvalitet.

God søvn starter med at håndtere stress. Stresshormoner kan forstyrre søvn og udløse stresshormoner. Lær hvordan du håndterer stress i løbet af dagen og lad det gå om natten. Afslapning kan opnås ved at skabe en sengetid rutine. Afslappende teknikker omfatter en dyb vejrtrækningsteknik, et afslappende bad og blød musik. Du får en bedre nats søvn, hvis du kender det rigtige ritual.

Du kan stadig komme i seng, hvis du ikke vil ligge ned. Dernæst kan du prøve at sove igen. Læg dig ikke ned, før du falder i søvn. Dette vil øge stressniveauet og gøre det sværere at falde i søvn. Du kan muligvis ikke falde i søvn, hvis du ikke tager en pause. Disse tips kan indarbejdes i dit daglige liv. Det tager ikke lang tid at få bedre søvn om natten.

Selvom du ikke kan kontrollere din søvn, er det muligt at kontrollere dine vågne timer. Det er vigtigt at huske, at syv til ni timers søvn om natten er et godt udgangspunkt. For at hjælpe dig med at falde i søvn om natten kan lysterapibokse bruges. Disse kasser vil regulere dine døgnrytmer og forbedre din søvn. Lysterapi kan have livsændrende virkninger. Du bør konsultere en læge, hvis du ikke har midlerne til at købe en lysterapiboks.